Cinci persoane din Capu Codrului şi Voievodeasa au ajuns la Urgenţe, în weekend, după ce au mâncat din ciupercile pe care le-au cules, ele fiind externate între timp, după ce au primit îngrijiri medicale.
Patru dintre intoxicaţi sunt din Capu Codrului şi fac parte din aceeaşi familie, părinţii şi doi copii de 2 şi 4 ani. Ei au cules ciupercile sâmbătă, le-au gătit, iar în jurul orei 22 au ajuns la Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava cu simptome de intoxicaţie.
Celălalt caz de intoxicaţie cu ciuperci este al unei femei de 61 de ani din Voievodeasa, comuna Suceviţa, care a ajuns la UPU duminică, puţin înainte de miezul nopţii.
Purtătorul de cuvânt al spitalului sucevean, dr. Tiberiu Brădăţan, ne-a declarat că femeia consumase ciuperci halucinogene care nu prea se găsesc în zona respectivă, iar, ca urmare, la internare prezenta delir mistic, fiind diagnosticată cu „sindrom halucinogen”. „Vorbea cu Dumnezeu, cânta cântece religioase” ne-a precizat dr. Brădăţan.
El recomandă amatorilor de ciuperci să consume numai din cele care provin din surse autorizate: „Foarte multe ciuperci din pădure arată ca cele comestibile, dar au componentă toxică, ceea ce nu le pune viaţa în pericol, dar apar greţuri, diaree etc. Chiar şi persoanele care cred că se pricep la ciuperci se pot înşela, fiindcă ele se încrucişează cu multă uşurinţă”.