Persoanele care au adoptat dieta vegetariană trăiesc mai mult decât cele care încă mănâncă carne. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători de la JAMA Internal Medicine, notează Le Soir.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au comparat rata de mortalitate a 73.308 membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, printre care se aflau atât vegetarieni, cât şi consumatori de carne. Persoanele implicate în cercetare au fost monitorizate pe o perioadă de şase ani.
Pe durata studiului, s-au înregistrat cu 12% mai puţine decese în rândul vegetarienilor. Aceştia au prezentat, de asemenea, un risc de moarte prematură cu 19% mai redus decât în cazul persoanelor fără un regim alimentar special.
Evitarea consumului de carne ar fi benefică şi pentru sănătate, vegetarienii care au participat la studiu fiind mai zvelţi şi mai puţin afectaţi de boli precum diabetul sau insuficienţa renală. În schimb, rata de cancer este egală în rândul celor două grupuri studiate.
„Explicaţia probabilă a acestor rezultate este că alimentaţia vegetariană tinde să fie mai bogată în fibre şi mai săracă în grăsimi saturate. Cu toate acestea, cercetătorii nu ştiu exact de ce ar fi mai benefic un regim alimentar pe bază de vegetale”, susţine dr Orlich, directorul studiului. Acesta a menţionat că niciunul din participanţii la studiu nu consumă mult alcool sau tutun.
Persoanele care au adoptat dieta vegetariană trăiesc mai mult decât cele care încă mănâncă carne. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători de la JAMA Internal Medicine, notează Le Soir.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au comparat rata de mortalitate a 73.308 membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, printre care se aflau atât vegetarieni, cât şi consumatori de carne. Persoanele implicate în cercetare au fost monitorizate pe o peri