Duminica a cazut cortina peste editia 2013 a turneului de la Roland Garros. Ocazie cu care ibericul Nadal a stabilit un nou record al competitiei desfasurate pe covorul rosiatic parizian.
De-a lungul timpului, alte nume de referinta ale "sportului nobil" au scris istorie in Frenc Open. Monica Seles, Andre Agassi, Martina Navratilova, Juan Carlos Ferrero, Gustavo Kuerten etc., desi au pus racheta in cui, n-au spus adio tenisului, continuandu-si aportul, intr-un fel sau altul, la sustinerea lui.
Cum si unde, iata intrebari ale caror raspunsuri le aflam gratie L"Internaute
Monica Seles
In 1990, Monica Seles avea 16 ani si jumatate cand reusea s-o bata pe Steffi Graf, pana atunci invincibila, in finala de la Roland Garros. Repeta victoriile la Paris, in '91 si '92.
Suprematia ii este insa stopata in 1993, la Hamburg, cand un dezechilibrat, fan al nemtoacei Steffi Graf, a intrat pe teren si i-a infipt un cutit in spate. Nu va relua competitia decat in 1995, pentru ca in 2003 sa o paraseasca definitiv.
Cu o avere evaluata la 40 milioane de dolari, Monica Seles are numeroase aparitii la televiziune. Spre exemplu, in martie 2008 participa la versiunea americana a emisiunii "Dancing with the Stars". In 2009, isi publica autobiografia "Getting a Grip", o marturie a indelungatei sale lupte cu depresia si supraalimentatia.
In 2011, Monica Seles incheie un contract cu editorul britanic Bloomsbury, pentru a scrie colectia de romane "The Academy", care relateaza peripetiile unui grup de tineri atleti ce impart acelasi centru de antrenament (primul volum este publicat in 2012).
Andre Agassi
A marcat tenisul anilor '90 si 2000. Castigator a opt turnee de Grand Slam, detine 17 titluri in turneele din seria Masters. A facut parte din echipa SUA, castigatoare de Cupa Davis. Dispune