La Sibex, majoritatea preţurilor futures se aflau pe minus la jumătatea şedinţei de tranzacţionare de marţi. Excepţie făcea moneda unică europeană care creştea faţă de dolar. Euro se alătura totuşi direcţiei "roşii", depreciindu-se în raport cu yenul japonez. După mai bine de şapte ore de tranzacţionare, lichiditatea se apropia deja de nivelul consemnat în ziua anterioară, semn al unei creşteri a interesului. Mai exact, numărul contractelor era de 1133 iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 16 milioane lei.
De departe, derivatul pe indicele Dow Jones era cel mai tranzacţionat, numărul contractelor fiind de 858 pe scadenţa iunie. Cotaţia futures a indicelui american scădea agresiv la Sibiu, cu 117 puncte, la 15.113 puncte. Şi pe piaţa acţiunilor din SUA direcţia era una pe minus, evoluţia fiind influenţată negativ de afirmaţiile lui Haruhiko Kuroda, Guvernatorul Băncii Centrale a Japoniei, care a declarat că nu vede motive pentru o extindere imediată a stimulentelor monetare.
Speculaţiile înregistrate pe perechea euro/dolar tranzacţionată în lei se aflau pe doi în topul preferinţelor. Până la ora 17.00 s-au înregistrat 129 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică se aprecia faţă de dolar, cotaţia de 1,32800 USD pentru un euro, pe scadenţa amintită, indicând o creştere de 0,15%. În schimb, euro pierdea teren în faţa yenului japonez. Acesta creştea cu aproape două procente, euro fiind cotat la 128,4 yeni. De altfel, pe pieţele externe, yenul a crescut cu mai mult de 1% faţă de toate valutele de referinţă după ce Banca Japoniei s-a abţinut să mai introducă măsuri adiţionale de stimulare economică, acesta ducând de obicei la devalorizarea monedei naţionale. Numărul contractelor EUR/JPY_RON pe scadenţa septembrie era de numai 19.
Pentru derivatele pe aur se înregistrau doar 18 contracte SIBGOLD pe scadenţa iunie. Conform datelor de la ora 17.