• Urmând planurile de „valorificare inteligentă a patrimoniului în exces”, enunţate de fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu
Armata nu vrea să se despartă de cazărmile dezafectate din Râmnicu Sărat. Municipalitatea se vede nevoită să găsească alte locaţii pentru construirea de locuinţe pentru tineri ori pentru parcul industrial prognozat.
La jumătatea lunii mai, deputatul liberal Titi Holban, al cărui Colegiu este centrat pe zona Râmnicu Sărat, îl chestiona pe ministrul Apărării, social-democratul Mircea Duşa, în privinţa preluării imobilelor care au aparţinut U.M. 01258 Râmnicu Sărat de către Primăria Municipiului. În spaţiile fostelor cazărmi, edilul şef al Râmnicului, fratele deputatului Titi Holban, îşi propusese transformarea cazăr- milor în locuinţe sociale şi punerea la dispoziţia tinerilor, pentru construcţia de locuinţe noi, a terenurilor aferente, dar şi realizarea unui parc industrial şi a altor obiective de interes local. În acelaşi timp, deputatul liberal se interesa şi de soarta clădirii Centrului Militar din oraş, care ar fi putut urma un drum similar, intrând în patrimoniul Primă- riei.
Răspunsul ministrului nu a întârziat prea mult, venind după fix 20 de zile. „Referitor la aspectele prezentate în intervenţia dumneavoastră parlamentară asupra cazărmilor 376 şi 687 Râmnicu Sărat, menţionăm că imobilele respective se află în atenţia structurilor de specialitate ale Ministerului Apărării Naţionale care efectuează o evaluare a infrastructurii patrimoniului instituţiei militare, în scopul stabilirii destinaţiei viitoare a acestora, corespunzător nevoilor de operaţionalizare a armatei”, scrie ministrul Duşa în răspunsul său. Cu alte cuvinte, Primăria Râmnicului poate să-şi ia adio de la cazărmile cu pricina, armata intenţionând să le folosească în propriul interes.
Nici în ceea ce priveşte Ce