Şi pentru ediţia din acest an a Festivalului Etnofolcloric „Pomul Vieţii”, din Balş, autorităţile locale vor scoate din buzunar 50 de mii de lei. Suma a fost aprobată la ultima şedinţă ordinară de consiliu local, iar jumătate din bani vor merge la ansamblul folcloric profesionist şi la cele de amatori.
Ediţia a XX-a a Festivalului din Balş va avea loc joi, 13 iunie, de sărbătoarea Înălţării, şi va consta în concerte de muzică populară, parada portului popular, secţiunea de ceramică şi altele. Printre invitaţi se va număra Ansamblul folcloric profesionist „Burnasul” din Alexandria, care va fi remunerat cu 15 mii de lei, dar şi ansambluri folclorice de amatori din ţară şi de peste graniţă, remunerate cu zece mii de lei.
Ansambluri din Vâlcea, Argeş, Dolj şi Olt
Printre ansamblurile care-şi vor da concursul pe scena din Balş se vor număra şi „Ciuleandra” din Topoloveni, Argeş, „Dor”, din Băbeni, Vâlcea, „Brăduleţul”, din Horezu, Vâlcea, „Florile Govorei”, din Govora, Vâlcea, „Bobocica”, din Băileşti, Dolj, „Doruleţul”, din Mioveni, Argeş, „Cununa”, din Şopârliţa, Olt, „Brâuleţul”, din Pârşcoveni, Olt şi „Oltenaşii”, din Bobiceşti”, Olt şi, nu în ultimul rând, „Pomul Vieţii”, din Balş.
„În scopul păstrării şi valorificării acestei comori care este folclorul precum şi în vederea depistării de talente înzestrate de Dumnezeu să ducă prin glas, suflet şi vreme cântecul şi jocul popular şi să le aşeze la loc de cinste, Primăria Balş, Consiliul Local Balş, Muzeul Judeţean Olt, Centrul Judeţean Olt pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Casa de Cultură Balş organizează, în ziua de 13 iunie 2013, cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Etnofolcloric «Pomul Vieţii»”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Festivalul, împărţit în două secţiuni
Cele două secţiuni ale festivalului etnofolcloric