TIMIȘOARA. Anul trecut 43,70% din elevii timișeni au luat Bacalaureatul în prima sesiune din iunie-iulie. Procentul nu este mare, însă au fost și școli care nu sunt de prestigiu, dar unde elevii au luat note mari. Asta le-a atras atenția inspectorilor din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care au observat că lucrările scrise ale elevilor au note mari, așa că au încercat să deslușească misterul și l-au găsit.
Peste tot sunt instalate camere de luat vederi pentru a împiedica fraudarea acestui examen. Însă tabla e nesupravegheată, vom avea grijă să instalăm și o cameră pentru tablă. Mă tot gândeam cum se poate ca un liceu să aibă rezultate mai bune ca celălalt pe care îl știam că este bun. Și am descoperit secretul până la urmă. E cazul să fim corecți, să respectăm legea, a spus Cornel Petroman, inspector general al ISJ Timiș. În toate clasele unde se dau probele scrise la examenul de Bacalaureat sunt montate camere video, iar în cazul în care sunt probleme profesorii de vor folosi de acestea pentru a demonstra frauda.
În acest an inspectorii așteptau ca 6 644 de elevi să se înscrie la Bacalaureat, aceștia sunt elevi care urmau să termine clasa XII-a. S-au înscris 5 912, din care 4 717 sunt din promoția curentă, iar 1 195 din promoțiile anterioare. După prima zi a probelor orale au susținut examenul 2 445 de elevi. Până luni la ora 16, din cei 2 445 de elevi 14% au obținut calificativul nivel mediu, 26% avansați, iar 60% nivelul experimentați.
TIMIȘOARA. Anul trecut 43,70% din elevii timișeni au luat Bacalaureatul în prima sesiune din iunie-iulie. Procentul nu este mare, însă au fost și școli care nu sunt de prestigiu, dar unde elevii au luat note mari. Asta le-a atras atenția inspectorilor din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care au observat că lucrările scrise ale elevilor au note mari, așa că au încercat să deslușeasc