Prefectul Gheorghe Vuşcan analizează şi el la Instituţia Prefectului scandalul de la Tribuna, şi îi cheamă la discuţii pe jurnaliştii concediaţi, fără a-l chema însă şi pe directorul care a semnat destituirile.
Vuşcan a convocat azi , în urma unui memoriu adresat de colectivul de redacţie al revistei "Tribuna", o "întâlnire de mediere cu factorii direct implicaţi în rezolvarea problemelor semnalate" - redactorii concediaţi, fără directorul Mircea Arman.
La întâlnirea de la sediul Palatului Administrativ Cluj au mai participat rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai", academicianul Ioan Aurel Pop, redactorul şef al revistei "Apostrof" Marta Petreu şi redactorii "Tribuna" Claudiu Groza, Ioan Pavel Azap, Oana Pughineanu, Ştefan Manasia şi Ovidiu Petca. Primii doi, precum şi Manasia, au fost concediaţi săptămâna trecută de director.
Amintim, redactorii publicaţiei culturale clujene Tribuna şi managerul revistei, Mircea Arman, se află în conflict, după ce primii reclamă restricţiile abuzive impuse de noul coordonator al publicaţiei. Unul dintre redactori, poetul Ştefan Manasia a fost chemat în faţa unei comisii disciplinare convocate de către Arman, după ce a criticat, într-o altă revistă culturală, politica managerială a noului coordonator al revistei. La scurt timp el a mai fost convocat o dată în faţa aceleiaşi comisii, fiindu-i imputate faptele că nu ar fi făcut bilet scris pentru deplasarea la un târg de carte desfăşurat în vecinătatea redacţiei, respectiv pentru că nu ar fi vândut un anumit număr de abonamente.
La sediul Tribunei au avut loc două proteste, în aprilie şi mai. De asemenea peste 500 de reprezentanţi ai mediului cultural din România, în special din Cluj, dar nu numai, au semnat o petiţie de solidarizare cu jurnaliştii publicaţiei. Aceştia au adresat la rândul lor un memoriu Consiliului Judeţean Cluj, for care finanţează revista.