Primăria Municipiului Ploieşti s-a implicat împreună cu Asociaţia Municipiilor România (AMR) în organizarea primei întâlniri de lucru din cadrul Proiectului SEAP PLUS- Mai mulţi participanţi la realizarea SEAP, o plus valoare pentru întreaga Europă, pentru elaborarea Inventarului de bază al emisiilor de CO2 (BEI) în vederea realizării Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă – PAED/SEAP, eveniment ce s-a derulat în data de 7 iunie a.c. în municipiul Ploieşti .
Municipiul nostru beneficiază alături de municipiul Piteştide servicii de asistenţă tehnică pentru realizarea BEI , în timp ce municipiul Zalău beneficiază de servicii de asistenţă tehnică pentru realizarea Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă – PAED/SEAP. Aceste municipii fac parte din grupul de lucru pe energie al AMR format din 14 municipii şi constituit în cadrul proiectului menţionat.
Scopul principal al întâlnirii este formarea şi instruirea echipei PAED şi începerea colectării datelor necesare pentru întocmirea BEI şi ulterior pentru dezvoltarea si implementarea PAED-ului, cf. Etapa B a Planului de Management al Proiectului. La întâlnire au fost prezenţi membrii echipei AMR, ai echipei de proiect a Municipiului Ploieşti, alţi reprezentanţi ai actorilor locali interesaţi din domeniul energiei: specialişti din direcţiile relevante ale Primăriei Municipiului Ploieşti, companii de utilităţi locale, companii furnizoare de servicii publice, alte instituţii publice de profil.
Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte precum:
- scurt istoric al nevoilor de dezvoltare ale PAED
- informaţii despre Pactul Primarilor
- etapele de dezvoltare ale PAED
- metodologie de dezvoltare a PAED
- responsabilităţile echipei PAED
- exemple de bune practici
- modalităţi de colectare a datelor
- prezentarea bazei de