Un număr total de 6.381 de companii se aflau, în primul trimestru al anului acesta, în diverse stadii ale procedurii de insolvenţă, în scădere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când au fost deschise 7.139 de insolvenţe noi, arată o analiză a Coface România, realizată pe baza datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
"Se observă scăderea generalizată pentru toate sectoarele de activitate a volumului insolvenţelor înregistrate în primul trimestru al anului acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Construcţiile, HORECA şi industria metalurgică au fost cele mai afectate sectoare de activitate raportat la numărul firmelor active", se arată în comunicatul remis redacţiei.
Numărul firmelor cu cifra de afaceri mai mare decât 1 milion de euro insolvente este de 2,5 ori mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior
"Din perspectiva Coface, 2013 va fi anul insolvenţelor mari şi foarte mari, iar faptul că acestea au crescut de 2,5 ori mai mult, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut este o certitudine. Este un semn îngrijorător ţinând cont de impactul în economie, precum şi cel social. Foarte multe companii medii şi mari care au încercat să se extindă în anii trecuţi întâmpină astăzi probleme de sustenabilitate a afacerii în condiţiile în care au devenit bănci comerciale pentru clienţii lor. Nu numărul insolvenţelor va fi important în 2013, ci magnitudinea companiilor ce intră în această procedură de insolvenţă", a declarat Contantin Coman, Country Manager, Coface România.
F.A. Un număr total de 6.381 de companii se aflau, în primul trimestru al anului acesta, în diverse stadii ale procedurii de insolvenţă, în scădere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când au fost deschise 7.139 de insolvenţe noi, arată o analiză a Coface România, realizată pe baza datelor f