Interceptările telefonice ale președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, arată că pe acesta îl interesa mai mult mita și nu cum muncea constructorul Sursa: NICU DÎRDÎIAC
Baronii României nu ţin cont de nimic atunci când vor să-şi favorizeze sponsorii de partid şi „clienţii” la contractele publice. Cazul preşedintelui PSD al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (68 de ani), este stupefiant.
Discuţiile telefonice înterceptate de DNA îl prezintă pe cel denumit de presă „Baronul Roşu” interesat ca omul de afaceri Grigore Dobre, asociat şi adminstrator al firmei Zeus, să primească contracte de ordinul milioanelor de euro, chiar dacă acesta nu avea tehnologia necesară pentru anumite proiecte. Cazul podului de la Căteasca fiind elocvent în acest sens.
În schimb, susţine DNA, Nicolescu a primit şpagă un spaţiu comercial în centrul oraşului Piteşti, evaluat la 100.000 de euro, printr-un contract de vânzare cumpărare fictiv. De asemenea, firmele unor rude apropiate lui Nicolescu au subcontractat lucrări de la Zeus.
Stăpânul fondurilor
„Am nevoie de contracte, angajaţii şi utilajele mele stau”, se tânguia, pe de o parte, Grigore Dobre. „Bine că ai de ce să te plângi de lucru! Când nu te-ai mai plânge de lucru e mai grav”, venea replica, prompt, din partea preşedintelui CJ.
Modul în care a fost reconstruit podul de la Căteasca (Argeş) ridică mari semne de întrebare. De teamă ca oficialii europeni să nu-i verifice stadiul şantierului, Nicolescu şi-a dat seama că erau întârzieri mari şi a cerut grăbirea lucrărilor. El risca să fie sistate plăţile, iar costul reconstrucţiei să fie suportat de argeşeni.
Pe principiul „fă-te că munceşti”
„Păi n-avem nişte soluţii... nici nu mai avem acolo...trebuie să facem...aţi văzut că instalaţia a plecat, de...de piloţi. N-am avut cum să fac, să fac la pila cealaltă, n-av