Mai multe autorităţi locale din Prahova care au aprobat dezvoltarea unor proiecte de infrastructură au constatat, la recepţionarea lucrărilor, că infrastructura este nefuncţională din cauza unor greşeli de proiectare, un astfel de caz fiind construirea în contrapantă a unei reţele de canalizare.
Autorităţile locale din mai multe comune din judeţul Prahova, care în anii trecuţi au aprobat dezvoltarea unor proiecte de infrastructură pentru reţele de apă curentă şi canalizare, au constatat, la finalizarea lucrărilor sau în momentul recepţiei, că investiţiile respective nu sunt funcţionale din cauza unor greşeli de proiectare, a afirmat, luni, în şedinţa Consiliului Judeţean Prahova, preşedintele instituţiei, Mircea Cosma.
Potrivit lui Cosma, cel mai recent exemplu în acest sens este reţeaua de alimentare cu apă a comunei prahovene Tomşani. Astfel, reţeaua de alimentare cu apă finalizată anul trecut nu funcţionează întrucât unul dintre rezervoarele cu apă este amplasat la o cotă mult diferită de cea a unei conducte, iar rezervorul nu se umple cu apă.
"Când s-a terminat lucrarea de la Tomşani, am constatat cu satisfacţie nemărginită, în ghilimele, că acea lucrare nu poate funcţiona, întrucât cota rezervorului era mult diferită de cota conductei care duce apă de la Bălţeşti la Mizil, iar presiunea în punctul respectiv nu e atât de mare încât să asigure umplerea rezervorului", a spus Mircea Cosma.
Contactat telefonic, primarul comunei Tomşani, Mihai Pelin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu are multe date despre modul în care s-au contractat şi derulat lucrările de construire a reţelei de apă curentă, întrucât a fost ales în funcţie anul trecut, dar ştie că această investiţie, derulată pe fonduri guvernamentale, a început în anul 2006.
"S-au construit două rezervoare pentru apă, iar la re