* la evaluarea competenţelor de comunicare în limba română majoritatea a obţinut calificativul "avansat"
Bacalaureatul a început lejer, cu evaluarea competenţelor de comunicare în limba română. Candidaţii susţin probele la ei în liceu, cu profesorul de la clasă şi un un alt profesor din Catedra de limba şi literatura română din şcoală. Atât timp cât un candidat poate să deschidă gura şi să susţină un dialog elementar cu profesorii din comisie pe teme impuse de biletul extras, acesta va obţine un calificativ şi va trece la etapa următoare. La Brăila au trecut prin emoţiile acestei probe 1.095 de candidaţi luni, 470 de candidaţi ieri, iar astăzi se finalizeză proba cu evaluarea ultimilor 110 candidaţi. În total 1.675 de elevi. "Subiectele au fost accesibile, elevii s-au descurcat mulţumitor. Aproape 2/3 au obţinut calificativul «avansat», şi aproape o treime «experimentat»", a spus inspectorul de specialitate, prof. Adrian Simion.
Urmează ca între 17 şi 21 iunie să se evalueze competenţele digitale, iar între 25 şi 28 iunie - competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
La nivel judeţean, la bacalaureat s-au înscris 1.661 de candidaţi din seria curentă şi 477 din seriile anterioare. Având în vedere că anul acesta au încheiat clasa a XII-a 2.531 de elevi înseamnă că doar 66% dintre ei au avut curaj să intre în examen, ceilalţi nefiind înscrişi fie pentru că şi-au dat seama că nu vor trece şi nu s-au mai ostenit să susţină probele, fie au rămas corigenţi.
Cei 2.138 de candidaţi care participă la bacalaureatul de anul acesta sunt repartizaţi pentru probele scrise în şase centre de examen: Colegiul "Bălcescu", Colegiul "Ana Aslan", Liceul cu Program Sportiv, Liceul "N. Iorga", Colegiul Tehnic "Neniţescu", Liceul Tehnologic "Moisil". Centrele de evaluare sunt stabilite la Liceul Teoretic "Sebastian" şi