Angajatorii din 13 țări din Europa anunță creșteri ale volumului de personal în următorul trimestru. Cu toate acestea planurile de angajare se dezvoltă în doar nouă țări comparativ cu trimestrul trecut și se reduc în 11 țări. Italia, Irlanda și Spania se numără printre țările cu cel mai scăzut apetit pentru noi angajări.
Conform unui studiu ManpowerGroup, față de anul trecut, Previziunea Netă de Angajare este mai puternica în 8 țări, dar mai slabă în 15. Este de așteptat ca cele mai multe locuri de muncă disponibile să fie în Turcia, Bulgaria și Romania, și cele mai puține în Italia, Irlanda și Spania.
În vreme ce incertitudinile din regiune continuă să crească, există puține semne că angajările vor lua amploare în curând. Franța a alunecat în recesiune iar economia zonei Euro s-a contractat în ultimele 6 trimestre consecutive. Angajatorii germani par mulțumiți să adopte o atitudine de așteptare până când climatul de afaceri al regiunii va fi mai bine definit. În Marea Britanie angajatorii își păstrează un optimism rezervat. Încrederea angajatorilor pare să fie în creștere în Grecia, unde perspectivă deși rămâne negativă, s-a îmbunătățit în ultimele patru trimestre consecutive.
“Companiile din toată lumea încep să se obișnuiască cu aceste condiții economice imprevizibile și devin din ce în ce mai agile în fața unui mediu aflat în continuă schimbare”, a declarat Jeffrey A. Joerres, președinte și CEO al ManpowerGroup. ”Angajatorii rămân disciplinați și acționeaza doar in limitele nevoii, rezultând la nivel global un ritm al angajărilor incontestabil mai lent.”
“Cererea destul de redusă nu face decât să accentueze criza de talente, deoarece companiile care urmăresc să-și suplimenteze forța de muncă sunt mult mai selective în ceea ce privește potențialii noi angajați, fiind mai degraba în căutarea unui candidat perfect calificat în