Profesorul de Informatică George Trifan, care pregăteşte olimpicii la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (ICHB), le explică elevilor care dau Bac-ul, într-o lecţie video ce poate fi urmărită de miercuri în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro, ce înseamnă proba de verificare a competenţelor digitale.
Această testare, cunoscută şi sub numele de TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării), este a treia probă a Bacalaureatului 2013, după proba orală la Limba Română şi cea la Limba Maternă, şi este programată să se desfăşoare în perioada 17-21 iunie.
Profesorul George Trifan spune că la această probă elevii trebuie să arate că ştiu să utilizeze computerul şi funcţiile internetului, cerinţe relativ simple. „Nu cred că vor avea probleme, pentru că se verifică nişte competenţe de bază. Oricum, este bine de ştiut că elevii nu pot pica această probă, indiferent de calificativul obţinut: chiar dacă iau 0 puncte, de exemplu, vor primi calificativul de <<începător>>. Pot rata proba aceasta doar prin neprezentare“, a explicat Trifan.
Acesta a explicat în lecţia video felul în care pot fi tratate cele două variante din cadrul acestei verificări, una offline şi alta online, cu ajutorul internetului, plecând de la modelul publicat de Ministerul Educaţiei.
Adevărul te meditează pentru Bac şi Capacitate
Elevii care învaţă în această perioadă pentru examenele de Bacalaureat 2013 (10 iunie – 5 iulie) şi Capacitate 2013 (25 – 27 iunie) pot accesa, în secţiunea de Educaţie a site-ului adevarul.ro, lecţii video în care profesorii din liceele de top explică modul de rezolvare a subiectelor la principalele materii de examen, oral şi scris.
Prima „meditaţie“ online a fost destinată pregătirii elevilor pentru prima probă de la Bacalaureatul 2013 - proba orală de la Limba şi Literatura Română, care a început luni, 10 iunie, şi se încheie miercu