Galerie Foto
TIMIȘOARA. Asociaţia „Trăieşte verde” a finalizat, miercuri, proiectul pilot de protecţie a mediului „Stele în şcoala mea”. Proiectul încurajează elevii în colectarea selectivă a deşeurilor uscate, gen carton, hârtie, material plastic (PET-uri), şi oferă instituţiilor de învăţământ posibilitatea organizării unor acțiuni educative moderne, fără a genera în schimb niciun cost pentru achiziţie: este vorba despre o excursie printre stele în primul planetariu mobil digital FullHD din România.
Şcoala Generală nr. 2 din Timişoara, şcoală-pilot, a fost cea care a strâns deşeuri reciclabile, de aproximativ 18 tone, din 12 martie (data de lansare a proiectului), astfel fiind posibilă instalarea planetariului mobil la Timişoara, în sala de sport a instituţiei de învăţământ. Aproximativ 550 de elevi, de la clasa pregătitoare şi până la clasa a VIII-a, au trecut pragul Planetariului, aflând multe secrete ale universului: originea pământului, a soarelui, informaţii despre constelaţii şi galaxii sau despre Telescopul Hubble, unul dintre cele mai importante instrumente din istoria astronomiei şi observaţiile făcute de astronomi cu ajutorul acestuia.
Proiectul „Stele în şcoala mea” a inclus un atelier de creaţie unde, din hârtie reciclată, elevii au confecţionat steluţe, planete, au reconstruit sistemul solar, dar s-au şi amuzat confecţionând avioane şi coifuri din hârtie.
În cadrul acestui proiect, Asociaţia „Trăieşte verde” a coordonat cele două activităţi, respectiv contractarea si organizarea Planetariului mobil şi a atelierului de creaţie, şi a încheiat parteneriatul cu Retim, operator de salubritate din Timişoara, pentru a fi asigurate recipientele destinate colectării, transportului și valorificării deşeurilor uscate. Considerăm că proiectul este un mare succes datorită numărului masiv de participanţi ( aproximativ 550 elevi) care au strâns o