Situaţia digurilor din localităţile aşezate pe malul râului Nistru sau Prut (Timpul).
Ziarul Economist sintetizează rezultatele unui studiu al Băncii Mondiale despre constrângerile dezvoltării sectorului privat moldovenesc. Administrarea vamală, administrarea fiscală, reglementarea în afaceri, în special licenţierea, acordarea autorizaţiilor şi permiselor precum şi efectuarea inspecţiilor, cadrul concurenţial şi accesul la finanţare - acestea sunt hibele principale cu care se confruntă sectorul privat din Republica Moldova şi care nu-l lasă să se dezvolte. Studiul menţionează, printre altele, că ar fi greşit să credem că guvernul nu ştie ce să facă. El a găsit şi soluţiile, pe care le-a inclus în diverse strategii. Numai că acestea ar trebui să mai fie şi puse în practică.
Reporterii cotidianului „Adevărul” scriu că de câteva luni, consulatele din Republica Moldova nu eliberează permise de mic trafic la frontieră, cu care moldovenii pot călători pe teritoriul României, pe o rază de 50 de kilometri. Solicitate de Adevărul, autorităţile române nu au comentat, deocamdată, blocajul, în timp ce experţii vorbesc despre un dezinteres din partea potenţialilor beneficiari. Totodată, publicaţia notează că 60.000 de permise au fost eliberate de oficiile consulare române cetăţenilor moldoveni, începând cu martie 2010, pe când numărul potenţialilor beneficiari ar fi de 1,25 milioane.
Portalul informaţional Timpul.md scrie, între altele, despre situaţia digurilor din localităţile aşezate pe malul râului Nistru sau Prut. Primarul satului Grozeşti, Nisporeni, Elena Dobzeu, a precizat că zidurile de protecţie nu au fost renovate de prin anii '70, sunt fisurate din cauza ploilor, ninsorilor, dar și a factorului uman. În caz de inundații, cad sub ape 170 de hectare de pășune, dar şi 22 de gospodării țărănești, care sunt așezate în Valea Prutului,