Peste 150 de români au adoptat, simbolic, un delfin, la îndemnul unei organizaţii neguvernamentale.
Zeci de delfini sunt găsiţi morţi pe malurile româneşti ale Mării Negre. De cele mai multe ori, cauza decesului este sufocarea: mamiferele sunt prinse în plasele pescăreşti, din care nu mai pot ieşi, şi unde îşi găsesc un sfârşit lent şi chinuitor. Pentru a preveni astfel de tragedii, dar şi pentru a îmbunătăţi viaţa delfinilor din Marea Neagră, organizaţia nonguvernamentală Mare Nostrum a iniţiat, anul trecut, un program intitulat „Adoptă un delfin”. Acesta le oferă posibilitatea celor ce iubesc delfinii de a face donaţii sub forma adopţiei simbolice a unui delfin, astfel încât fondurile colectate să fie folosite în direcţia salvării şi monitorizării cetaceelor din Marea Neagră. Părinţii adoptivi primesc din partea ONG Mare Nostrumun certficate de adopţie pe care este scris numele delfinului, ales desigur de către „părinţii adoptivi”, în funcţie de preferinţele acestora.
Din Crevedia în Canada
Până în prezent au fost adoptaţi 157 de delfini, dintre care 91 fericite mămici ale acestor minunate mamifere şi 43 de tătici, 6 dintre ei şi-au găsit protectori în rândul unor elevi, iar unul este în custodia unei companii private.
Dintre delfinii adoptaţi până în prezent, 107 sunt de sex masculin şi 50 femele. Ponderea cea mai mare a adopţiilor o deţine Bucureştiul, cu 74 de delfini, urmat de Constanţa, cu 14 delfini, câte 2 la Dâmboviţa, Brăila, Galaţi, Craiova, Ilfov, câte 3 la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Deva, 4 la Ploieşti, 5 la Bacău şi câte unul la Vălenii de Munte, Năvodari, Crevedia, Voluntari, Mangalia, Slatina, Sânni Nicolau Mare, Oradea, Piteşti, Corbeanca, Băicoi. Doi dintre delfini şi-au găsit părinţii adoptivi tocmai în Canada, iar unul în Grecia.
Cum sunt folosiţi banii
Reprezentanţii ONG-ului spun că din fondurile obţinut