De la începutul acestui an, Rosal Ploiești a fost obligată de către municipalitate să realizeze în tot orașul colectarea selectivă a deșeurilor. După patru luni de „eforturi" mega-supra-extraordinare, cantitatea colectată selectiv reprezintă doar 0,6% din cantitatea de deșeuri municipale menajere. O cifră penibilă, care expune Ploieștiul unor sancțiuni drastice, motiv pentru care contractul Primăriei cu firma Rosal ar trebui reziliat imediat!, susţine jurnalistul Valentin Lazăr în publicaţia ziaruloamenilorbuni.ro
În luna decembrie 2012, prin hotărârea Consiliului Local nr. 476 din 20 decembrie s-a stabilit că asociațiile de proprietari, casele individuale, instituțiile publice și agenții economici au obligația ca de la 1 ianuarie 2013 să colecteze selectiv deșeurile (hârtie-carton, mase plastice/folii/PET, metal și sticlă). De asemenea, Rosal Ploiești, prin aceeași hotărâre, trebuia să asigure sistemul de colectare selectivă și să stabilească împreună cu persoanele fizice și președinții/administratorii asociațiilor de proprietari o dată și un orar, pe bază de program, pentru ridicarea deșeurilor colectate selectiv.
Multe vorbe, fapte ioc
Am fost curioși să aflăm, după patru luni de colectare selectivă, care sunt rezultatele Rosal. Semnalele pe care le primisem din oraș nu erau deloc îmbucurătoare. În unele zone angajații de la această firmă nu au ajuns deloc. În alte părți au venit și au stabilit împreună cu clienții lor un program de ridicare a deșeurilor colectate selectiv după care luni de zile nu a venit nimeni să ridice deșeurile. De asemenea, în alte zone au ridicat cu aceeași mașină și hârtia, și masele plastice, și sticla. Ce mai, haos și debandadă!
Bineînțeles, haosul pe care l-au provocat în oraș se vede și în cifrele oficiale comunicate de RASP Ploiești, regia desemnată să supravegheze activitatea acestei firme.
Citeşte text