Reprezentanţii asociaţiilor obştilor vrâncene vor face parte din Comisia de Dialog Social organizată pe lângă Prefectură. Problemele obştilor vrâncene au fost discutate, ieri, la o şedinţă organizată de Prefectură şi la care au participat reprezentanţii instituţiilor de control cu atribuţii în domeniu şi ai departamentului juridic din cadrul Consiliului Judeţean. Aceştia au acuzat existenţa mai multor nereguli în activitatea obştilor şi ocoalelor silvice private, de la munca la negru, consumul de alcool la locul de muncă şi până la folosirea ilegală a ciocanelor de marcat, folosirea de documente justificative falsificate, tăierea unor cantităţi de lemn mai mari decât cele stabilite în documente.
Reprezentanţii majorităţii obştilor vrâncene au fost prezenţi, ieri, la întâlnirea organizată la Prefectură cu reprezentanţii instituţiilor de control din Vrancea. Au participat şefii de la Poliţie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi directorul Nicuşor Halici, de la direcţia juridică a Consi-liului Judeţean. Cele mai multe nereguli semnalate de reprezentanţii instituţiilor statului au vizat atât activitatea obştilor cât şi a ocoalelor silvice private, cele care răspund efectiv de exploatarea pădurilor. Cele 30 de obşti vrâncene sunt proprietarele suprafeţelor de pădure şi păşuni însă, conform legislaţiei silvice, atât paza cât şi celelalte servicii silvice sunt asigurate de ocoale silvice, private sau de stat.
Lista neregulilor semnalate de instituţiile statului este lungă: „angajarea persoanelor fără contract de muncă, subcontractarea exploatării masei lemnoase unor firme care nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate la contractare, consumul de alcool la locul de muncă, degradarea unor suprafeţ