In prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii, speculatorii au fost mult mai rezervaţi comparativ cu şedinţele precedente. Practic, se putea vorbi despre o adevărată absenţă de pe piaţă, puţini fiind jucătorii care au fost activi. Ca urmare, lichiditatea era una scăzută, numărul contractelor fiind de numai 265 iar valoarea lor de 3,5 milioane lei, conform datelor de la ora 16.30.
Participanţii activi au speculat cel mai mult preţul indicelui Dow Jones pe scadenţa iunie. Numărul contractelor era de 126 iar cotaţia indicelui creştea generos, cu 105 puncte, la 15.225 de puncte, recuperând din pierderile de marţi. Cotaţia Dow Jones estimată de participanţii de pe piaţa sibiană a urmărit futures-ul din SUA care evolua pe creştere semnalizând un rebound pe Wall-Street. Optimismul investitorilor americani se datora efectului pozitiv al creşterii randamentelor obligaţiunilor pe acţiuni. Totuşi, "lichiditatea redusă de la Sibex se datorează lipsei încrederii participanţilor autohtoni în revenirea pe plus, fiind aşteptate semnale mai clare", consideră un broker sibian. DEDJIA_RON creştea la Sibex şi pe scadenţa septembrie, acumulând 10 puncte şi valorând 15.130 de puncte. Numărul contractelor era de numai 16.
Pentru restul produselor, diferenţele de lichiditate erau foarte mici, în contextul tranzacţiilor mai mult decât modeste.
În sectorul derivate pe mărfuri se observau 36 de contracte pe derivatul care urmăreşte preţul barilului de petrol. Acestea au fost încheiate pe scadenţa iulie. Se estima o creştere cu 0,99% a cotaţiei aurului negru, la 96,2 USD. Tot pe acest segment se încheiaseră şi 27 contracte SIBGOLD_RON iunie. Metalul nobil era estimat la 1374,8 USD/uncie, în scădere cu 1,2 dolari.
Perechea valutară euro/dolar era tranzacţionată pe scadenţa septembrie, înregistrându-se 35 de contracte. Euro avea o evoluţie negativă, depreciindu-