Google Glass nici n-a ajuns bine la prea mulţi utilizatori, că doi ingineri s-au gândit să desfacă acest gadget pentru a vedea modul în care Google i-a construit. Aceştia au trecut astfel peste cerinţele companiei de a nu umbla la aceşti ochelari pe cale fizică.
Google a reuşit să înghesuie într-un gadget atât de mic mai toate componentele dintr-un smartphone. De la prisma care trece drept ecran la bateria din spatele ochelarilor, sunt toate acele caracteristici care erau în 2011 la modă pe telefoane. De fapt, unele componente sunt luate de Google direct din Galaxy Nexus, telefonul pe care l-a lansat în decembrie în urmă cu doi ani.
Scott Torborg şi Star Simpson sunt cei doi ingineri care au desfăcut ochelarii de la Google şi au publicat toate fotografiile şi toate detaliile pe site-ul CatWig.com. Se pare că Google Glass nu este „turnat“ într-o singură bucată, ci încastrat prin şuruburi, este necesară o şurubelniţă Torx şi de acolo eşti decis să spui adio sumei de 1.500 de dolari plătită pe acest gadget.
În partea de Google Glass dedicată touchpad-ului se regăseşte şi placa de bază. Pe aceasta sunt aşezate procesorul Texas Instruments, memoria RAM de 1GB şi spaţiul de stocare de 16GB de tip flash. În spate se regăseşte bateria de 570 mAh şi nimic altceva. Spre comparaţie, media smartphone-urilor actuale este de 2.000 mAh, dar acestea au şi ecrane mult mai mari decât proiectorul Google Glass.
Se mai trec pe listă camera foto de 5 megapixeli, un senzor InvenSense pentru detectarea poziţiei ochelarilor şi acea componentă care conduce sunetul prin vibraţia oaselor din cap. Mai jos sunt câteva poze din vremea dezasamblării, colecţia completă este pe site-ul CatWig.
Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.