150 de kg de marfă erau expirate şi ar fi putut ajunge oricând pe rafturile magazinelor sau direct la consumator acasă.
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit o hală în care erau depozitate nu mai puţin de 4 tone de prafuri utilizate ca materie primă pentru suplimentele naturiste, de provenienţă din Noua Zeelandă şi 150 de kg de produse naturiste expirate care puteau ajunge în farmacii, magazine de tip „Plafar” sau comercializate pe Internet. Depozitul clandestin a fost descoperit de comisarii de la Protecţia Consumatorului într-o curte de la ieşirea din Braşov, la marginea DN 13 care leagă Braşovul de Sighişoara.
În hală erau depozitate cutii pline cu materie primă sub formă de prafuri pentru sucuri şi suplimente. „În acest depozit se află peste 4 tone de materie primă provenită din spaţiul extracomunitar, pentru care nu s-au putut prezenta documentele de provenienţă, certificatele de conformitate, termene de valabilitate şi toate celelalte hârtii prevăzute de procedură. Agentul economic nu are un spaţiu avizat pentru depozitare, nu are voie în nici un caz să proporţioneze, ambaleze şi să distribuie aceste produse, cu toate că face acest lucru în diferite farmacii sau alte spaţii comerciale”, a declarat Sorin Susanu, comisar şef CRPC Regiunea Centru.
În hală mai existau şi două utilaje de produs pastile comprimate, pentru care nu a putut fi prezentată o autorizaţie. Toată marfa a fost confiscată iar patronul firmei care deţine hala riscă o amendă de până la 50.000 de lei. În cazul în care se va dovedi că nu deţine nici un fel de act valabil, el riscă să i se deschidă un dosar penal. 150 de kg de marfă erau expirate şi ar fi putut ajunge oricând pe rafturile magazinelor sau direct la consumator acasă.
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit o hală în care erau depozitate nu mai puţin de 4 to