De aproape o lună de zile, Brăila vuieşte în mijlocul unui scandal care pare fără sfârşit, izbucnit din cauza unor decizii cel puţin controversate ale conducătorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Luciana Boboc.
Zeci de mii de brăileni, de la copilaşi până la bătrâni nedeplasabili, au fost somaţi să se prezinte la sediul instituţiei pentru a face dovada plăţii impozitelor aferente anului 2011. „Pelerinajul” de la CJAS a depăşit orice închipuire, oamenii stând la cozi imense, mai ceva ca pe vremea deja prea mult regretatului Ceauşescu. Această stare de fapt care i-a înnebunit pe brăileni este strâns legată de gestionarea defectuoasă a activităţii de către directoarea CJAS Brăila, care, aidoma altor conducători de unităţi deconcentrate din ţară, nu şi-a pierdut originile politice după schimbarea majorităţii.
Directoarea, fost consilier municipal PDL, a fost demisă în iunie anul trecut şi repusă în funcţie în decembrie, în baza unei hotărâri a justiţiei. În incapacitatea lor deja recunoscută în a prelua şi Puterea după ce au câştigat guvernarea şi majoritatea parlamentară, bazată pe blaturi, trocuri şi coabitări, cei de la USL nu au reuşit nici în ruptul capului să scape de persoana respectivă. Sau, cine ştie, poate nu au vrut…În consecinţă, brăilenii au ajuns astfel, fără voia lor, victimele unei legi absurde, a unui management slab şi a ahtierii statului după eventualii câţiva lei pe care-i au de achitat persoanele fizice.
În plin avânt tehnologic mondial şi european, în care România este parte a UE şi NATO, suntem incapabili să punem în funcţiune un sistem care să coreleze bazele de date ale instituţiilor, pentru a nu mai batjocori la infinit contribuabilii, obligaţi să stea la cozi zile întregi pentru a răspunde unor somaţii de multe ori fără obiect.
Nebunia de la CJAS Brăila este arhicunoscută de toţi factori