Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei uită până seara ce se votează la prânz în şedinţele pe care le conduce.
Proiectul noii Constituţii îl încurcă până şi pe părintele acesteia, Crin Antonescu. Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a susţinut, marţi seară, la Antena 3, că, prin noul proiect de Constituţie, şefii serviciilor de informaţii vor fi, pe viitor, propuşi de preşedintele României, dar votaţi de Senat.
"Ei sunt propuşi de către preşedintele României, ca şi până acum, şi votaţi – până acum erau votaţi de Parlament în plenul său – acum, într-o redistribuire a atribuţiilor între cele două Camere, vor fi votaţi numai de Senat, dar ei sunt propuşi tot de preşedinte. Deci în sensul acesta nu avem o noutate, avem o noutate că doar o Cameră a Parlamentului, şi nu amândouă, îl votează", a spus preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei.
Antonescu era atât de sigur pe sine, încât a repetat: "Nu facem această Constituţie pentru bucuria sau tristeţea unei persoane, cu atât mai puţin a domnului Băsescu. Senatul numeşte directorii SRI, votează de fapt propunerile preşedintelui," a repetat Antonescu.
Un preşedinte încurcat
De fapt, şeful Comisiei se afla în eroare. În aceeaşi zi în care el făcea aceste declaraţii, în cadrul lucrărilor Comisiei se stabilise că şefii celor două servicii vor fi votaţi de ambele Camere ale Parlamentului. Este drept, Senatul a primit competenţe în numirea conducerii Consiliului Legislativ, a consilierilor Curţii de Conturi, a preşedintelui Consiliului Economic şi Social şi a şefului Autorităţii Electorale Permanente, nu însă şi a şefilor serviciilor.
Indus în eroare de colegi
Antonescu a fost indus în eroare de un amendamentului susţinut de PSD, care prevedea numirea şefilor serviciilor de informaţii de către plenul Senatului. Senatorul PSD, Ioan Chelaru, a