Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat, recent, că, după prima sesiune a BACALAUREATULUI 2013, va fi descisă dezbaterea publică referitoare la examenul similar de anii viitori. Potrivit Legii Educaţiei, din 2016 sunt necesare anumite schimbări la BACALAUREAT.
Dezbaterea publică se adresează, în primul rând, profesorilor şi pedagogilor, apoi părinţilor şi celorlalţi actori din spaţiul public. Până în luna septembrie, Ministerul educaţiei trebuie să pună la punct eventualele modificări Pentru BACALAUREATUL 2014, altfel acestea nu vor mai putea intra în vigoare.
Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, nu a precizat, însă, şi despre ce schimbări este vorba, acestea urmând a fi stabilite după rezultatele finale ale primei sesiuni de BACALAUREAT 2013. Singura referire a ministrului a privit BACALAUREATUL PROFESIONAL, care ar putea intra în vigoare din 2016, în cadrul BACALAUREATULUI DIFERENŢIAT, pe care îl vor susţine elevii care, anul acesta, au absolvit clasa a IX-a.
„Trebuie să fie o formulă de bacalaureat care să nu aibă legătură cu ministrul Educaţiei sau cu Guvernul de azi, trebuie să fie o formulă de bacalaureat care să aibă legătură cu şcoala românească şi nu să se schimbe odată cu ministrul sau Guvernul”, a subliniat el, citat de realitatea.net.
Întrebat ce procent de promovabilitate la bacalaureatul din 2013 l-ar mulţumi, ministrul a evitat un răspuns tranşant şi a precizat că îşi va exprima un punct de vedere după ce vor fi afişate rezultatele din sesiunea din vară.
BACALAUREATUL 2013 a început luni, 10 IUNIE, cu proba orală de competenţe lingvistice la Limba şi literatura română. În Prahova, la această probă s-au înscris 2800 candidaţi, dintre cei 7.2015 care şi-au arătat intenţia de a susţine examenul în această sesiune. Promovabilitatea la faţă de 44,47% în 2011.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat, rec