Record de spectatori la secţiunea "EducaTIFF" de la festivalul de film Transilvania încheiată săptămâna trecută, anunţă azi organizatorii. Peste o mie de spectatori au vizionat filmele alese pe categorii de vârstă.
Proiectul EducaTIFF a debutat în 2009 şi urmăreşte să deschidă apetitul publicului tânăr pentru cinematografie.
„Am înregistrat mai multe recorduri în acest an", spune coordonatorul programului EducaTIFF, Ramona Şărbu. "Din cei peste 1.000 de elevi care au vizionat filmele din programul EducaTIFF, 120 au participat la seminariile de critică de film, susţinute de membrii juriului competiţiei Ileana Bîrsan şi Răzvan Penescu, precum şi la lecţia de cinema a regizoarei filmului Marussia, Eva Pervolovici. Nu mai puţin de 61 de elevi au înscris cronici de film în competiția Tineri Critici de Film, un număr record".
Elevii înscriși în competiția de critică cinematografică au vizionat filme special alese pe categorii de vârstă: Micul corb (Olanda, 2012) - pentru cls. II-IV, Marussia (Franța-Rusia, 2013) - pentru cls. V-VIII şi Ce mică e lumea! (Spania, 2012) - pentru cls. IX-XII.
Atelierele de film au fost şi la ediția din acest an atracția principală a programului, având în vedere că au fost complet rezervate încă dinaintea începerii festivalului. 130 de elevi au participat la atelierele de animaţie propuse de EducaTIFF, primind noţiunile necesare privind realizarea unor scurte filmuleţe de animaţie, lucrând în echipe, construind poveşti şi personaje, filmând şi editând materialul filmat, realizând câte un filmuleţ pe echipă. Atelierele au fost susţinute de Joseph Samuel Deif Shahata - animator, artist multimedia, cu experienţă în programe de educaţie prin intermediul artei, în cursuri de film şi foto, precum şi ateliere de animaţie pentru copii şi tineri, susţinute în cadrul mai multor festivaluri internaţionale de film.
„Printre p