Cinci persoane cazate la un hotel din staţiunea Mamaia au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la restaurantul unităţii, dar niciuna dintre acestea nu a necesitat spitalizarea, Direcţia de Sănătate Publică declanşând o anchetă în acest caz.
Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Mihaela Dinisov, cinci persoane, dintr-un grup de 15, au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Hotelului Central din Mamaia unde erau cazate, doar unul dintre turişti ajungând la spital, fără să necesite însă internarea.
"Un singur bolnav s-a prezentat aseară (marţi seara - n.r.) la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde a primit tratament, dar nu a rămas internat. Un altul a primit asistenţă medicală de la Seviciul de Ambulanţă, iar ceilalţi nu au prezentat probleme deosebite. Cazuistica este de toxiinfecţie alimentară. Simptomatologia preponderentă a fost aceea digestivă - dureri abdominale, vărsături, scaune diareice", a precizat Mihaela Dinisov.
O echipă de control a DSP Constanţa a mers la restaurantul hotelului pentru a recolta probe din bucătăria restaurantului şi de la personal.
"Se investighează personalul şi se recoltează probe - exudate şi coproculturi de la personalul din blocul alimentar. De asemenea, se evaluează condiţiile igienico-sanitare, se iau probe de alimente, se recoltează salubrităţi, de pe suprafeţe, de pe mâini, şi aşa mai departe", a mai declarat directorul adjunct al DSP Constanţa, care a precizat că şi restul membrilor grupului respectiv vor fi supravegheaţi în perioada următoare.
Cătălin Legănel, corespondenti@mediafax.ro
Cinci persoane cazate la un hotel din staţiunea Mamaia au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la restaurantul unităţii, dar niciuna dintre acestea nu a necesitat sp