Cora România a dat startul celei de-a doua ediţii a Sărbătorii Pâinii, eveniment care se desfăşoară în toate cele 10 hipermarketuri din reţea, începând cu data de 17 mai şi, prin intermediul căruia, Cora doreşte să redea pâinii locul care i se cuvine pe mesele românilor. În Baia Mare, sărbătoarea a ajuns la sfârşitul lunii mai. Pe lângă medicul Mihaela Bilic, au fost invitaţi specialişti ai Muzeului de Etnografie şi Folclor, profesorul Petru Dunca şi ansamblurile folclorice din Oarţa de Jos, Ieud, Groşii Ţibleşului şi din Ţara Oaşului.
În timpul Sărbătorii Pâinii, magazinul Cora a vândut, la preţuri de promoţie, specialităţile de pâine coapte în cuptoarele proprii şi au promovat 30 de tipuri de pâine, deosebite, precum: baghete, ciabatta, pâinea la metru, pâine cu seminţe, paprika, susan negru şi multe altele. Brutăriile hipermarketurilor Cora frământă zilnic peste 12 tone de aluat, din care coc 130 de tipuri de pâine şi specialităţi de brutărie. Se utilizează categorii diferite de făină, dedicate fiecărui tip de aluat folosit pentru producerea sortimentelor diversificate de pâine. La Cora Baia Mare se găsesc toate specialităţile de pâine coaptă în cuptoarele proprii.
„Deşi cifrele anunţate în presă de Patronatul Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN) arată că numai în ultimii zece ani consumul de pâine pe cap de locuitor la nivel naţional a scăzut cam cu 10 kilograme, vânzările de pâine la Cora se consolidează. Vorbim de creştere de 16% a vânzărilor anul acesta faţă de anul trecut, trend crescător susţinut şi de deschiderea a două magazine noi. Unul dintre motivele pentru care rezultatele noastre sunt pe plus este diversificarea gamei de pâine. Franzela rămâne preferata românilor, dar şi celelalte tipuri de pâine, precum bagheta, începând să fie din ce în ce mai căutate. De exemplu, vânzările la baghete au crescut c