Ingrediente: 250 gr migdale macinate; 400 gr morcovi dati prin razatoare; 100 gr zahar; 40 gr faina; 1 lamaie; 1 lingurita praf de copt; 4 oua. 2 linguri vin alb; 1 lingurita unt; 250 gr branza slaba de vaci.
Mod de preparare: Se freaca 3 galbenusuri cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, 180 gr migdale macinate, morcovii rasi, faina si praful de copt stins intr-o lingura de suc de lamaie. Se bat 3 albusuri spuma, si se incorporeaza incet in compozitia de mai sus.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se coace la foc mediu timp de 30-35 de minute. Se lasa blatul la racit, iar apoi se taie in 3 foi. Crema se face amestecand branza de vaci cu zaharul vanilat, 1 albus, vinul si migdalele jumatate din migdalele ramase. Crema se pune intre cele trei foi. Prajitura se orneaza cu putina crema deasupra si migdalele ramase. Pofta buna!
Ingrediente: 250 gr migdale macinate; 400 gr morcovi dati prin razatoare; 100 gr zahar; 40 gr faina; 1 lamaie; 1 lingurita praf de copt; 4 oua. 2 linguri vin alb; 1 lingurita unt; 250 gr branza slaba de vaci.
Mod de preparare: Se freaca 3 galbenusuri cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, 180 gr migdale macinate, morcovii rasi, faina si praful de copt stins intr-o lingura de suc de lamaie. Se bat 3 albusuri spuma, si se incorporeaza incet in compozitia de mai sus.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se coace la foc mediu timp de 30-35 de minute. Se lasa blatul la racit, iar apoi se taie in 3 foi. Crema se face amestecand branza de vaci cu zaharul vanilat, 1 albus, vinul si migdalele jumatate din migdalele ramase. Crema se pune intre cele trei foi. Prajitura se orneaza cu putina crema deasupra si migdalele ramase. Pofta buna!