Poliţia din Paris, care şi-a sporit prezenţa în jurul principalelor locuri turistice din capitala franceză, a anunţat marţi noi măsuri de luptă împotriva delincvenţei căreia îi cad victime turiştii.
Vizitatori chinezi jefuiţi, jafuri şi furturi din buzunare la muzeul Luvru reprezintă doar câteva dintre faptele care au provocat îngrijoararea străinilor, dar şi a parizienilor, constrângând autorităţile să reacţioneze.
Începând cu luna aprilie, aproximativ 200 de poliţişti au fost detaşaţi zilnic în mijloacele de tranport în comun şi în jurul principalelor obiective turistice din capitala franceză (catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru, Opera, cartierul Montmartre, bulevardul Champs-Elysées, etc.), a amintit prefectura într-un comunicat.
De acum încolo, aceasta va colabora îndeaproape cu profesioniştii din domeniul turismului şi ambasadele, în scopul de a elabora "o listă de hoteluri în jurul cărora este necesară vigilenţă", dar şi pentru ca ambasadele să îi avertizeze pe turiştii să evite anumite comportamente.
În acest sens sunt necesare mesaje de conştientizare, care să fie afişate în autobuzele care fac legătura între aeroportul Roissy-Charles de Gaulle şi centrul Parisului, precum şi traducerea în japoneză şi chineză a mesajelor deja afişate în metroul parizian.
Prefectura poliţiei va creşte nivelul de conştientizare în rândul turiştilor cu privire la "utilitatea şi uşurinţa depunerii plângerilor", îndeosebi prin intermediul unui formular disponibil în toate comisariatele din capitală, care le permite turiştilor să depună o plângere printr-o procedură simplificată, disponibilă în 16 limbi.
În plus, noua ediţie a ghidului practic "Parisul în condiţii de siguranţă", tradus în chineză, japoneză, coreeană, engleză sau spaniolă, va avea variante şi în rusă şi va fi distribuit pe o scară mai largă.
Aproximativ 29 de milioane de