Bamele fac parte din sortimentul de legume fine, care sunt cultivate cu rezultate foarte bune în zona de sud a țării și în Câmpia de Vest. Ele sunt originare din Orientul Mijlociu, Nordul Africii și Grecia.
Bama este o legumă verde, lungă, cu semințe în rânduri duble, bogată în vitaminele A, C, B1, B2, B9 și în mineralele Fier, Calciu, Zinc, Potasiu, Magneziu. Din păcate, nu foarte multă lume mănâncă bame, poate și din cauza faptului că nu știu ce beneficii aduc acestea sănătății:
Previn diabetul
Fibrele de calitate superioară găsite în bame ajută la stabilizarea glicemiei prin reducerea ratei la care zahărul este absorbit din tractul intestinal.
Scad colesterolul
Bamele scad nivelul de colesterol și toxinele din organism. Consumate în mod regulat, bamele pot fi considerate un bun medicament, fără a avea efectele secundare negative ale medicamentelor clasice.
Citeste mai mult fitness-nutritie.ro
Citeste si Beneficiile miraculoase ale sucului de țelină