În România există numeroase clădiri care se impun prin zeci de metri înălţime şi prin poveştile ascunse în spatele dimensiunilor impresionante. Turnul Combinatului din Baia Mare este mai înalt decât Turnul Eiffel, în timp ce Bucureştiul găzduieşte cea mai „ameţitoare“ clădire din ţară, Sky Tower, care măsoară 137 de metri.
Adevarul.ro vă spune povestea celor mai înalte clădiri din România şi vă prezintă lista construcţiilor „ameţitoare“ ale ţării.
Blocul „fantomă“. Cea mai înaltă clădire din Ploieşti nu este locuită
La finalizarea exterioară a blocului Adama din Ploieşti, în 2010, clădirea a devenit cea mai înaltă din Ploieşti. Criza a afectat însă afacerea, astfel că imobilul nu este locuit şi a căpătat renumele de „blocul fantomă“
Ceea ce ar fi trebuit să devină unul dintre cele mai aşteptate proiecte imobiliare din oraş, blocul Evocasa Uptown Ploieşti, s-a transformat, pentru ploieşteni în subiect de legendă urbană.
Intrigaţi de faptul că imobilul a fost parcă abandonat după un ritm foarte susţinut al lucrărilor, în perioada 2009-2010, oamenii au dat ca sigură ipoteza că blocul trebuie demolat pentru că este... înclinat.
Opinia este întărită de fotografiile făcute de-a lungul timpului în care blocul pare să aibă are un unghi de înclinare, dar şi de decizia dezvoltatorului imobiliar de a stopa lucrările interioare şi de a sista vânzările de apartamente din bloc. Este şi motivul pentru care i se mai spune şi „blocul fantomă“.
Clădirile care zgârie norii Capitalei. Sky Tower, cea mai înaltă construcţie din România: 37 de etaje, 137 de metri
La tot pasul întânim clădiri-gigant de sticlă şi oţel construite într-un stil specific zgârie-norilor americani. La perioade scurte de timp, în Capitală se mai ridică câte un bloc imens care detronează poziţia întâi din acel moment, în