Zămucă de mazăre cu hiribe, creasta cocoșului și agreșe
Dac-am zâs, am zâs! Pun rețeta, citiți, vă uitaț la chipuri ș-o faceț! Tăieț doi morcoz, doi petrinjei ș-on dărab mai mnicuț de țeler. Nu le tăieț tare mânânțăl. Tăt așe tri-patru hire de ceapă verde și două de ai verde, da și două tipăruși roșii, dacă aveț, pârgălițî-le o țîră în oloi, amestecaț, hiribele le tăiaț coște mai mari să le sâmțăști când îmbuci. Doară n-ai carne da nu-i băga de samă! Dărăbuiești și creasta cocoșuli, pune-le-n oală pă tăte, mai cârcălește-le on ptic. Pune tri jejite de sare, amestecă și mai sloboz două linguri de fărină nulaș, da tăt amestecă!, zvârle și tri porodici zdrobdite ș-o finjie de zamă de porodici. Da de amestecat să nu uiț! Noa amu pui mazărea pă care o-ai hiert on ptic în apă cu sare și cimbru verde (io o-am hiert într-o zupă pă care o-am făcut pă niște cioante rămase de la o galiță.Puteț folosâ și zăr ori jintiță) O lăsaț să hiarbă cătingan, cam cum zâc aiștia de la SLOW FOOD.Traje oala la marjinea ploaptănului și pune o finjie-două de agreșe curățate și spălate. Aieste nu trebe să hiarbă, să fac numa din căldura zămnii, atâta cât să sloboadă acreala. Noa! amu-i gata, dacă mai pui și tiper după cum îț place și o tipărușe usturoaie după voia ta.La pusu-n blid sloboade petrinjel verde rupt mânânțăl, ori morar, ori cimbru verde.Să vă hie de bine!
www.facebook.com/groza.mircea
comments
Zămucă de mazăre cu hiribe, creasta cocoșului și agreșe
Dac-am zâs, am zâs! Pun rețeta, citiți, vă uitaț la chipuri ș-o faceț! Tăieț doi morcoz, doi petrinjei ș-on dărab mai mnicuț de țeler. Nu le tăieț tare mânânțăl. Tăt așe tri-patru hire de ceapă verde și două de ai verde, da și două tipăruși roșii, dacă aveț, pârgălițî-le o țîră în oloi, amestecaț, hiribele le tăiaț coște mai mari să le sâmțăști când îmbuci. Doară n-ai carne da nu-i băga de s