Conţinutul ridicat de beta-caroten şi licopen face din caise un important aliment pentru sănătatea inimii. Aşa că pentru binele tuturor, preparaţi un gem de caise, numai bun pentru umplut clătitele, sau pentru servit pe pâine, la iarnă, lîngă un pahar cu lapte cald.
Ingrediente:
3 kg. caise
1 kg. de zahar
Mod de preparare:
Se aleg caisele bine coapte, se curăţă de sâmburi.
Se ia o cratiţă de 6 litri.
Se pun caisele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi se lasă să stea câteva ore.
Se bagă cratiţa în cuptor, se fierbe la foc potrivit până scade la jumătate cantitatea de gem.
Se lasa până a doua zi, apoi se mai fierbe încă o dată.
Se pune gemul fierbinte în borcane, se pun capacele şi se întorc borcanele cu capacele în jos până se răcesc.
Conţinutul ridicat de beta-caroten şi licopen face din caise un important aliment pentru sănătatea inimii. Aşa că pentru binele tuturor, preparaţi un gem de caise, numai bun pentru umplut clătitele, sau pentru servit pe pâine, la iarnă, lîngă un pahar cu lapte cald.
Ingrediente:
3 kg. caise
1 kg. de zahar
Mod de preparare:
Se aleg caisele bine coapte, se curăţă de sâmburi.
Se ia o cratiţă de 6 litri.
Se pun caisele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi se lasă să stea câteva ore.
Se bagă cratiţa în cuptor, se fierbe la foc potrivit până scade la jumătate cantitatea de gem.
Se lasa până a doua zi, apoi se mai fierbe încă o dată.
Se pune gemul fierbinte în borcane, se pun capacele şi se întorc borcanele cu capacele în jos până se răcesc.