Poliţistul clujean a reuşit să obţină mai multe sume de bani de la denunţătorul Gabor Gabor după ce a pretins că avea influenţă asupra mai multor funcţionari ai statului.
Comisarul şef Mihai Curt-Iosip de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a fost condamnat, în 23 mai, de Curtea de Apel Cluj, la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Curt a fost eliberat din arest imediat după pronunţarea sentinţei, unde a stat patru luni, după un proces cu un denunţător controversat.
Ofiţerul de poliţie a stat în arest preventiv timp de patru luni fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că ar fi pretins de la Gabor Gabor suma de 5.000 de euro şi 3.500 de lei pentru a interveni pe lângă autorităţi în vederea recuperării unei maşini aflată în custodia Serviciului furturi auto. Întrucât nu ar fi rezolvat problema, în 9 ianuarie 2013, Curt-Iosip i-a restituit denunţătorului 1.000 de euro, iar în 15 ianuarie încă 2.000 de euro, se arăta în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată.
Pe tot parcursul procesului, Curt a negat că ar fi vinovat şi a susţinut că a împrumutat 1.000 de euro de la Gabor Gabor (cămătar şi fost informator al poliţistului), fiind vorba de "un derapaj într-un moment mai prost, mai diferit al vieţii, din punct de vedere medical şi psihic". Curt a mai arătat că i-a returnat cămătarului 3.000 de euro pentru a încheia şirul de hărţuiri la care a fost supus de acesta şi soţia acestuia, Luiza Gabor. Totuşi, în baza interceptărilor convorbirilor dintre Curt şi Gabor şi a declaraţiilor date de acesta din urmă, instanţa a reţinut vinovăţia poliţistului. „Curtea constată că în cauză a rezultat fără urmă de dubiu că sumele plătite de către denunţător nu au fost date cu titlu de împrumut, existând între părţi o înţelegere anterioară cu privire la anumite "intervenţii" la org