SSIF Broker Cluj a lansat o platformă de tranzacţionare pe pieţe externe care asigură accesul pe 100 de Burse din 19 ţări şi la 3,5 milioane instrumente financiare
Investitorii vor putea utiliza inclusiv produse short şi opţiuni într-o etapă bursieră care ar putea fi mai puţin favorabilă, conform analiştilor casei de brokeraj
La şase ani de la declanşarea Marii Recesiuni, economia globală se zbate încă între două cicluri, spun analiştii societăţii de intermediere financiară Broker din Cluj-Napoca. La capătul unui "rally monetar", acţiunile din piaţa americană sunt supraevaluate, a declarat Andrei Rădulescu, Senior Investment Analyst la SSIF Broker, preconizând un nivel de 1.500 de puncte pentru indicele S&P500 până la finalul anului. Existenţa unui decalaj între câştigurile pe acţiune şi dobânzi, precum şi situarea indicatorului P/E peste mediile istorice sunt principalele argumente în sensul existenţei unor corecţii.
Sentimentul de piaţă încă este pozitiv, însă acesta este decuplat faţă de realitatea unei economii slabe, marcată de divergenţe între state, de un nivel ridicat al şomajului, de grade înalte de îndatorare a sectorului public, de stres în sistemul bancar şi de un comerţ internaţional în suferinţă, aşa cum reiese din zonele de minime în care se regăseşte indicele Baltic Dry ce măsoară transportul transoceanic de mărfuri.
Datele statistice privind variaţia stocurilor companiilor listate indică faptul că deocamdată acestea nu au iniţiat investiţiile durabile, neavând încredere în relansarea unui nou ciclu. Economia nu răspunde impulsurilor monetare, iar rezervele injectate de băncile centrale nu constituie bază pentru o mai bună circulaţie a banilor.
Cea mai mare economie a lumii, cea a SUA, decelerează, cu o creştere preconizată pentru acest an de 1,6%, faţă de avansul de 2,2% al produsului intern brut consemnat în 2012.