Lucrări de reabilitare la Cetatea Ţărănească medievală
Deşi prioritatea zero a primarului comunei Feldioara, Sorin Taus, în ceea ce priveşte modernizarea zonei a reprezentat-o dezvoltarea infrastructurii în educaţie şi învăţământ - prin extinderea spaţiilor existente şi înfiinţarea de şcoli noi - un punct principal pe agenda sa de lucru a fost şi va rămâne strategia de dezvoltare şi promovare a potenţialului turistic.
Această strategie începe deja să prindă contur, prin investiţiile făcute la biserici şi monumente, la Casa de Cultură şi Căminele Culturale, prin inaugurarea Centrului de Informare Turistică, începerea lucrărilor de reabilitare la Cetatea Ţărănească medievală, dar şi prin alte proiecte şi investiţii aflate azi în plină desfăşurare, cum ar fi introducerea canalizării şi construirea celei mai moderne Staţii de epurare a apelor uzate din întreaga regiune.
Astfel, chiar în centrul localităţii, unde până mai ieri nu funcţiona decât un chioş de difuzare a presei, Primăria a amenajat un spaţiu destul de generos în vederea asigurării scopului propus, iar inaugurarea oficială a Centrului de Informare Turistică s-a făcut încă de la sfârşitul anului trecut. Noua clădire dispune de un mic părculeţ la intrare, de ronduri de flori, alei frumos pavate, o mică parcare, precum şi de dotarea cu corpuri de iluminat fiabile şi moderne menite să asigure o bună vizibilitate în special pe timp de noapte. Centrul despre care vorbim a fost înfiinţat graţie unor fonduri europene.
Patru milioane de euro pentru Cetatea Ţărănească medievală
În ceea ce priveşte reabilitarea vechii Cetăţi Ţărăneşti medievale, o altă investiţie amplă, după deblocarea licitaţiei care a fost organizată în acest scop, întrucât au fost depuse câteva contestaţii, a fost semnat contractul propriu-zis pentru realizarea lucrărilor, între Consiliul Judeţean Braşov ş