Raul Sasar abunda in vegetatie crescuta aiurea si copaci care au deja cel putin trei ani si in care se impleticesc deseurile. Toate acestea reprezinta un risc in perioade cu ploi abundente, cum e si cea actuala. In urma materialului prezentat ieri, 12 iunie, de ziarul si de televiziunea eMaramures, in care nu s-a rezusit obtinerea unui punct de vedere al reprezentantilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures, astazi a venit si raspunsul purtatorului de cuvant al institutiei, Anca Bonto. E un raspuns scurt, sec, nesemnat si neinregistrat, in care reprezentantii acestei unitati se scuza si arata ca au efectuat lucrari de intretinere prin decolmatare, in perioada aprilie-mai 2013. Unde au efectuat aceste lucrari si rezultatele actiunilor sunt informatii pe care reprezentantii institutiei nu le-au facut publice, insa o simpla plimbare pe malul raului Sasar, de la un capat la altul al orasului Baia Mare, ofera lamuririle necesare.
Va redam mai jos raspunsul primit de la Anca Bonto, purtatorul de cuvant al SGA Maramures, exact in varianta transmisa redactiei: „Referitor la: solicitare d-voastra, realizata telefonic, cu privire la actiunile de igienizare si salubrizare a raului Sasar, efectuate de Sistemul de Gospodarire a Apelor Maramures va transmitem urmatoarele informatii:
In lunile aprilie-mai 2013 s-au executat lucrari de intretinere prin decolmatare si implicit salubrizare impreuna cu Primaria Baia Mare, in baza unui protocol incheiat intre cele doua parti.
Incepand cu anul 2006 se deruleaza investitia „Amenajare rau Sasar in Municipiul Baia Mare”. In cadrul acestui proiect sunt cuprinse si lucrari de decolmatare, miscari de terasamente cu transportul surplusului din albia minora, sarcina ce revine antreprenorului.
In perioada imediat urmatoare Sistemul de Gospodarire a Apelor Maramures va interveni pentru defris