Ediţia a XX-a a Festivalului etnofolcloric „Pomul Vieţii”, din Balş, a rezistat cu bine ploii care şi-a făcut simţită prezenţa în mai multe momente ale zilei. Dacă dimineaţa a fost dedicată expoziţiei olarilor şi meşterilor populari din zonă, dar şi unui cenaclu literar şi depunerii de coroane la Monumentul Eroilor, după amiaza a fost marcată de evoluţia ansamblurilor folclorice.
Ziua a început cu târgul meşterilor olari, care şi-au expus obiectele din lut, dar şi cei care realizează obiecte tradiţionale de artizanat. Au venit şi încondeietori de ouă din mai multe zone ale judeţului, dar şi meşteri din alte zone etnografice. Din păcate, numărul celor care au trecut prin Parcul Central pentru a vedea expoziţia şi pentru a achiziţiona diferite produse de olărit a fost foarte scăzut. Cei prezenţi au fost primiţi cu tradiţionala pâine cu sare, iar expozanţii au fost premiaţi cu câte 150 de lei pentru fiecare familie prezentă.
Excepţie au făcut elevii şcolii din comuna Călui, care au venit în număr mai mare pentru a-şi expune lucrările în materie de ouă încondeiate şi figurine din lut realizate la clasă, care au fost remuneraţi cu câte 15 lei fiecare.
„Noi mereu ne simţim acasă la acest festival de la Balş, dar atât mie, cât şi elevilor ne-ar fi plăcut să vină mai multă lume să ne vadă lucrările. Dacă anul trecut a plouat toată dimineaţa, de această dată a început să burniţeze abia pe la ora două, aşa că dacă ar fi existat interes, oamenii ar fi putut lua parte la această expoziţie. Am venit cu mai mulţi copii de la Şcoala Călui, care ar fi fost mult mai încurajaţi să ducă aceste arte mai departe dacă ar fi văzut că lumea le apreciază. Oricum, organizatorii şi-au dat silinţa ca totul să iasă foarte bine şi au găsit resurse materiale pentru aceşti copii minunaţi, care, în urmă cu câteva luni, prin activitatea lor, au obţinut un binemeritat loc