Mihai Motoc, fost director general şi asociat al Cameliei Voiculescu la institutul de sondare a opiniei publice CCSB, a povestit că a renunţat la colaborarea cu Dan Voiculescu, după ce a fost pus în postura de a alege între bani şi libertate.
Într-un interviu acordat publicaţiei România Liberă, Motoc a dezvăluit că Dan Voiculescu făcea presiuni asupra lui să schimbe rezultate ale sondajelor în favoarea Partidului Conservator şi a aliaţilor acestuia.
Motoc, împreună cu partenerul său Mirel Palada, au înfiinţat institutul de sondare CCSB, iar în 2006 s-au asociat cu Dan Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor.
"De vreo două ori, rezultatele unor sondaje comandate de PC au plecat de la noi cu nişte cifre şi la Antena au fost date altele. Pe traseu, cel mai probabil la partid, au fost schimbate. Voiculescu ne cerea să micşorăm cifrele de încredere în Traian Băsescu, în PDL sau la exit–poll-uri, însă noi le dădeam corect. Dacă nu le dădeam corect, ne pierdeam clienţii, iar Voiculescu nu băga bani în firmă. Uneori aduceam noi bani, de acasă. Asocierea cu Voiculescu însemna să faci bani pentru el, iar el să nu dea nimic", a povestit Motoc.
"Când l-am cunoscut pe Voiculescu, mi s-a lăudat că el avea, la începutul anului 1990, peste 80 de milioane de dolari la firma Crescent, prin care el a lucrat cu Securitatea. Insă era zgârcit, dar pe de altă parte îi plăcea să se laude cu bogăţia sa. Îi plăcea să fie văzut cum coboară din maşini de lux. În plină criză la Jurnalul Naţional, când oamenii nu-şi luau salariile, el şi-a cumpărat avion. Nu-i pasă de oamenii care lucrează pentru el", a adăugat Motoc, pentru România Liberă.
"Codruţ Sereş (fost ministru al Economiei din partea Partidului Conservator) s-a mai fript cu Voiculescu pentru că din cauza lui are dosarele penale. El a plecat din trust tocmai pentru că era