Desemnată localitatea cu cea mai mare natalitate din țară în perioada comunistă, Valea Grecului respectă și astăzi tradiția. Femeile nu prea au auzit de avort și nasc câte șase, șapte copii. Sursa: vrn.roSursa: vrn.ro
1 /.
Situată la 8 kilometri de orașul Huși, localitatea Valea Grecului are o veche tradiție a „maternității”. În perioada regimului comunist, satul reprezenta „mândria țării”, mamele-eroine fiind premiate de însuși Ceaușescu pentru aportul în ceea ce privește coeficientul ridicat al natalității. Mai mult, în 1985, satul Valea Grecului a fost desemnat „localitatea cu cea mai mare natalitate din România”. Astăzi, după mai bine de două decenii, lucrurile par neschimbate, existând numeroase familii cu 6, 7 sau chiar zece copii, scrie Vremea Nouă.
În întreaga comunã, alcãtuitã din satele Epureni, Duda, Valea Grecului și Bobești, existã 512 elevi, dintre care aproape 300 sunt din Valea Grecului. La Epureni sau Duda este o minune dacă se nasc mai mult de trei copii într-un an, pe când la Valea Grecului acest lucru este ceva firesc, mai scriu jurnaliștii de la Vremea Nouă. În 2011, considerat un an foarte prosper, s-au nãscut 23 de copii. În 2012, au fost aduși pe lume doar 16, iar de la începutul anului s-au născut șase copii.
„Locuitorii din Valea Grecului sunt credincioși, cu fricã de Dumnezeu și învãtati cu greul, așa se explicã natalitatea ridicatã care se menține și astãzi. Mamele nu se duc sã facã întrerupere de sarcinã, fiind deja o tradiție ca familiile din acest sat sã fie numeroase”, crede Mihaela Antici, o profesoară din Valea Grecului, prin mâna cãreia au trecut mii de elevi, din ’90 si pânã astãzi.