Băuturile răcoritoare carbogazoase sunt cunoscute pentru numărul mare de calorii pe care îl conțin. În urma reticenței tot mai crescute față de indulcitorii artificiali (aspartam, zaharina) și a cerinței tot mai mari de extracte și produse naturale, Coca-Cola România schimbă rețeta celebră și înlocuiește zahărul cu un îndulcitor natural, ca să ofere un produs mai sănătos.
Ca urmare a deciziei Comisiei Europene de a autoriza folosirea glicozidelor derivate din steviol (substanţele dulci din frunza de Stevia) ca îndulcitor pentru alimente şi băuturi răcoritoare, Coca-Cola România schimbă rețeta clasică și scoate pe piață mai multe variante de băuturi răcoritoare cu conţinut caloric redus.
Astfel, în loc de zahăr, băuturile răcoritoare vor fi îndulcite cu stevie, o plantă care este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, dar fără calorii. Stevia are, de obicei, o aromă persistentă, care ar putea schimba gustul băuturilor.
Extractul purificat din frunze de Stevia vine în completarea angajamentului Coca-Cola România de a oferi consumatorilor o gamă diversificată de produse, într-o gamă completă de ambalaje, adaptate preferinţelor şi stilului de viaţă al acestora. Astăzi, portofoliul de produse al companiei cuprinde o varietate de băuturi calorice și non-calorice, în care sunt folosite diverse variante de îndulcitori cu un conţinut redus sau fără calorii.