Ignorat în mod repetat de la lucrările operațiunii de revizuire a Legii fundamentale a României, în prima luare de cuvânt, Consiliul Superior al Magistraturii dinamitează planurile politicienilor referitoare la modfi cările care ating Justiția Sursa: NICU DIRDIIAC
Unii dintre aleşii în Parlamentul României nu au putut rata ocazia ciuntirii rolului şi locului procurorului în arhitectura constituţională a Autorităţii Judecătoreşti. Propunerile politicienilor, care mai de care mai flagrante, concurează, cu şanse mari de a urca pe primele locuri, într- un top al intenţiilor ruşinoase prin consecinţele pe care le-ar produce: destabilizarea şi subjugarea Justiţiei.
Spaima magistraţilor manifestată atât în vara trecută, cât şi în primele luni ale acestui an, privind reducerea rolului procurorului, începe să prindă contur real, în ciuda asigurărilor date public de premierul Victor Ponta, că nu se vor slăbi rolul şi statutul procurorului în România. Propunerile făcute în cadrul „operaţiunii” de remodelare a Legii fundamentale conţin şi aberaţii, confuzii, schimbări care aruncă în aer reforma Justiţiei înfăptuită în ultimii zece ani.
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), Oana Schmidt- Hăineală, vicepreşedintele, Adrian Bordea, şi aproape toţi membrii Consiliului şi-au spus părerea cu privire la modificările propuse pentru revizuirea Constituţiei. Constatările forului suprem al judecătorilor şi procurorilor sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Magistraţii vor trimite, luni, observaţiile lor şi în scris Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, condusă de liderul liberal al uniunii aflate la guvernare, Crin Antonescu.
„Nu” procurorilor aleşi ai lui Ghişe
Membrii CSM au analizat şi propunerea formulată de senatorii PNL Ioan Ghişe, Paul Ichim, Dorin Dobra, Valeriu Boeriu şi Ion Luchian, prin care se prevedea accesul în magistratură pe bază