Călin Stoia, directorul companiei de salubrizare Brantner Vereş, poate pleca din ţară când vrea şi poate să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau cu martorii din procesul de corupţie în care este judecat. ÎCCJ i-a revocat, în mod definitiv toate măsurile preventive.
Omul de afaceri Călin Stoia este judecat în dosarul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu, fiind acuzat, la rândul său, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), de dare de mită şi de spălare de bani.
De altfel, Stoia, director al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a stat în arest preventiv timp de cinci luni, împărţind aceeaşi celulă cu Sorin Apostu. Omul de afaceri clujean a fost eliberat în aprilie 2012, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis înlocuirea arestului cu alte măsuri preventive, mai blânde. Astfel, Stoia a primit interdicţia de a nu părăsi ţara şi a fost obligat să se prezinte la instanţa de judecată de câte ori este chemat, să se prezinte la sediul Poliţiei Cluj conform programului de supraveghere şi ori de câte ori e chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească sau să nu poarte nicio categorie de arme şi să nu comunice direct sau indirect cu inculpaţii din dosar şi cu martorii.
Omul de afaceri a solicitat, în repetate rânduri, după ce a fost eliberat, să i se revoce obligaţia de a nu părăsi ţara, precum şi interdicţia de a lua legătura cu Olga Ionuţiu şi Andreea Tohotan, angajate la firmele la care este acţionar şi director. Cele două femei au fost audiate în dosar, în calitate de martori. Stoia a susţinut şi că trebuie să se trateze în străinătate, din cauza problemelor de sănătate, că ar trebui să plece la Viena în scop de afaceri, dar că este nevoit şi să ia legătura cu cele două martore din proces pentru a-şi putea continua activitatea profesională. Cererile lui Stoia au