Sortiti sa traiasca intr-un sat indepartat si fara sa-si vada niciodata familiile, ultimii supravietuitori ai coloniei de leprosi Luduo din China traiesc izolati de lume. Lepra dauneaza sistemului nervos si pielii, insa astazi ea nu mai este mortala, ci se poate trata in sase pana la 12 luni.
Satul din Luduo este unul dintre cele aproape 200 de sate cu leprosi din provincia Yunnan, China, potrivit Daily Mail.
Multi dintre cei 80 de bolnavi care au locuit in sat au murit fara sa-si mai vada vreodata rudele. Acum, au ramas doar 7 supravietuitori, dintre care doi au locuit toata viata lor acolo.
Lepra, cunoscuta si sub numele de boala lui Hansen, este cauzata de bacteria Mycobacterium leprae, dauneaza pielii si sistemului nervos periferic.
Coloniile de leprosi au devenit larg raspandite in Evul mediu, in special in Europa si India, mai ales din cauza faptului ca oamenii se temeau ca boala este extrem de contagioasa.
Timp de secole, multe civilizatii au vazut in acesta boala un blestem sau o pedeapsa a zeilor, lasand doar preotii sa-i trateze.
Ca atare, multe colonii au fost conduse de manastiri, fiind situate in zone indepartate, care sa-i tina pe bolnavi departe de restul populatiei.
Cu toate acestea, cercetarile din secolul al XX-lea au aratat ca boala este dificil de contactat de ceilalti, iar 95% din populatia lumii este imuna la ea.
Medicii nu sunt siguri cum s-a raspandit lepra, desi se considera ca boala s-a transmis prin stranut si tuse. Boala a devenit tratabila in anul 1941, iar pacientii pot fi usor tratati in prezent, tratamentul durand intre sase si 12 luni.
In ultimii 20 de ani, 15 milioane de oameni din intreaga lume au fost vindecati de lepra.
Sortiti sa traia