Arnaud Deboeuf, directorul de programe entry-level Renault, vorbeşte de spre filosofia Dacia şi despre viitorul mărcii. Deboeuf spune în cadrul unui congres al industriei auto că Dacia nu se bazează pe inovaţie ci pe folosirea unor tehnologii populare, cerute de public, conform autonews.com.
Dacia a fost gândită ca un brand low-cost încă de la începutul anilor 2000, atunci când, sub patronajul Renault, în 2002, SuperNova era vândută în peste 52.000 unităţi iar Dacia deţinea 50% din piaţa auto românească. Lucrurile s-au schimbat, Dacia şi-a redus considerabil cota de piaţă deţinută în România, a devenit un succes în Europa de Vest, însă imaginea mărcii pare să fi rămas tot aceea de low-cost, cel puţin în mintea cumpărătorului, care simte că trebuie să facă un compromis atunci când cumpără o Dacia. Şi totuşi Deboeuf spune că lucrurile nu stau chiar aşa.
"Dacia a scăpat de stigmatul de brand low-cost iar acum este asociată mai degrabă cu ideea de smart buy", a spus Deboeuf în cadrul Congresului organizat de publicaţia Automotive News Europe.
Vezi şi FOTO Aşa va arăta Dusterul de la Nissan! Vezi viitorul SUV Terrano
Cât despre viitorul mărcii directorul din cadrul Renault mai spune că Dacia nu va construi un model electric pentru căinovaţia nu face parte din ADN-ul brandului. Dacia foloseşte tehnologii pentru care există deja o cerere puternică, conform lui Deboeuf, iar drept exmplu sunt sistemele de navigaţie introduse sau opţiunea montării unei camere video pentru parcarea cu spatele, disponibilă pe pieţele vestice.
Deboeuf explică de fapt că Renault nu are de gând să transforme Dacia într-o marcă de înghiţit bani - pentru că dezvoltarea tehnologiilor electrice este făcută în prezent de către producătorii auto de multe ori pe pierdere - ci să rămână o maşină de produs bani. Iar acest lucru, pe româneşte, pare să împace şi capra şi varza. Î