Cathedral Plaza sau colosul cu picioare de lut, aşa cum îl numesc reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, trebuia să intre în proces de demolare, după cum susţin avocaţii Arhiepiscopiei. Aceştia spun că decizia a fost dată de Curtea de Apel Ploieşti şi este definitivă şi irevocabilă, în timp ce Primăria Municipiului Bucureşti spune că nu a fost ignorată decizia instanţei, dar situaţia juridică este mult mai complexă.
Povestea clădirii Cathedral Plaza a început în urmă cu aproape cincisprezece ani, atunci când Millennium Building Development a dezvoltat proiectul, investiţie ce s-a ridicat la aproximativ 60 de milioane de euro. Turnul de 19 etaje din coasta Catedralei Sfântul Iosif din Capitală a fost finalizat în 2011.
Avocaţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice explică situaţia clădirii
Ofelia Bârsa, unul dintre avocaţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice (ARCB) a explicat, pentru adevarul.ro, procesul complicat prin care a trecut clădirea, precizând că în urmă cu aproximativ patru luni, Curtea de Apel Ploieşti a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă în cazul demolării Cathedral Plaza. Avocata spune că nu înţelege de ce în toată această perioadă nu a început procesul demolării construcţiei, cu atât mai mult cu cât există o pronunţare clară în acest sens.
„Domnul primar, Sorin Oprescu, a afirmat peste tot că atâta vreme cât va avea o soluţie prin care instanţa se va pronunţa în sensul demolării, el nu are ce să facă şi va demola această construcţie. Suplimentar, acum are şi o soluţie irevocabilă, care este pronunţată deja din februarie în sensul irevocabilităţii şi pe care trebuia să o pună în aplicare în 30 de zile de la momentul pronunţării soluţiei“ , declară Ofelia Bârsă.
Avocata precizează că a încercat să ia legătura cu primarul general pentru a afla în ce stadiu se află demersurile pentru demolarea construc