Omul care negociază preluarea Rapidului e un obişnuit al oficialei din Giuleşti. Înainte să preia clubul, în anii ,90, Copos era doar responsabil cu protocolul.
În câteva rânduri, Cristescu (stânga, alături de Nae Manea) a oferit jucătorilor rapidişti câte un "proţap" la "Hanul Vlăsiei"
Sursa: Gazeta sporturilor
Până în urmă cu câteva săptămâni, motorul de căutare "Google" ridica din umeri la solicitările venite pe numele Nicolae Cristescu. Brusc, povestea s-a înviorat după ce respectivul a intrat în negocieri cu George Copos pentru a prelua un Rapid aflat în insolvenţă, în Divizia B, scufundat în datorii şi cu un pas în groapa falimentului.
La început au fost savarinele
Obişnuiţii tribunei oficiale din Giuleşti şi-l amintesc pe Nicolae Cristescu venind destul de des la meciurile Rapidului, ba chiar amabil la protocolul din pauza şi dinaintea partidelor.
Aici ar exista o oarecare asemănare cu George Copos. Mircea Pascu, fostul preşedinte al FRF şi, apoi, al Rapidului anilor ,90 spunea despre Copos că "la început, am stabilit cu el să asigure protocolul de la stadion. Ştiam că avea afacerea cu cofetăriile şi patiseriile. Ulterior, a pus mâna pe club".
Deţine un complex hotelier şi o piaţă
Maestru în Marea Lojă Naţională Masonică, posibilul viitor patron al Rapidului e un personaj misterios. În domeniul afacerilor el deţine Complexul hotelier "Hanul Vlăsiei" din Tărtăşeşti şi Piaţa "16 Februarie" din cartierul Bucureştii Noi.
Înainte de a demara negocierile finale cu Copos, Cristescu a făcut o declaraţie care a atras zâmbete: "Domnul Copos e cel mai pervers negociator, nu cel mai dur. Prefer să fie dur, dar să fie cinstit şi transparent". Mai multe voci susţin că Nicolae Cristescu ar fi în toată povestea legată de Rapid interfaţa unor clanuri politice şi de afaceri interesate să pună mâna pe o echipă cu un capital încă ma