Ca să promoveze „proba calculatorului”, elevii nu trebuie decât să se prezinte. Pentru a lua califi cativ „experimentat”, iată ce trebuie făcut
După ce şi-au făcut încălzirea cu proba orală de limba română, candidaţii care susţin zilele acestea Bacalaureatul vor trebui să le arate examinatorilor cât de bine se pricep să mânuiască un calculator.
Proba orală de competenţe digitale, care va avea loc în perioada 17-21 iunie, nu le va testa însă priceperea în navigarea pe reţele de socializare, însă profesorii dau asigurări că cerinţele vor fi accesibile oricărui elev care a pus în viaţa lui mâna pe un calculator. „Nu le cere nimeni să creeze limbaje de programare. E de ajuns să aibă cunoştinţe de bază”, lămu reşte Cătălina Burlacu, profesoară de informatică la Liceul Teoretic „Dunărea” din Galaţi.
Pregătiri cu simulări online
Printre altele, adolescenţii vor trebui să demonstreze că pot crea un document Word sau că pot calcula cu ajutorul formulelor în Excel.
„Sunt lucruri pe care le cunosc foarte bine. Cine n-a scris o cerere, un eseu în Word sau n-a făcut o prezentare în Power Point?”, spune profesoara. Celor pentru care calculatorul mai are încă lacune, dascălul le recomandă simulările online, care se pot accesa gratuit pe net. „Poate elevii de la liceele tehnice, cu o singură oră de informatică pe săptămână, să întâmpine greutăţi”. Singurii scutiţi de acestă probă vor fi elevii care au obţinut deja certificatul European Computer Driving Licence sau ECDL. „Dificultatea ECDL e cu mult peste ce se face la clasă şi costă în jur de 500 de lei, dar îl au pe toată viaţa”, spune profesoara.
REZULTATE BACALAUREAT 2013
CEL MAI CITIT PORTAL DIN ROMANIA ÎȚI PREZINTĂ: Probe bacalaureat 2013, cele mai interesante știri despre BACALAUREAT 2013 și REZULTATE BACALAUREAT 2013
ÎN PERIOADA 8 - 12 IUNIE POȚI AFLA REZULTATELE EXAMENULUI DE BACALAUR